вгору

Звільнення від оподаткування виробництва дронів: законопроекти № 9275 та 9276

За повідомленням Я. Железняка, Податковий Комітет схвалив два законопроекти щодо підтримки виробництва дронів в Україні від 05.05.2023 р. №9275 та №9276.

Йдеться про законопроекти:

  • №9275 – про внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення товарів для потреб виробництва та/або ремонту безпілотних систем;
  • №9276 – про внесення зміни до розділу ХХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів для потреб виробництва та/або ремонту безпілотних систем.

Проектами передбачається звільнення на час воєнного стану від ПДВ і мита ввезення складових (матеріали, вузли, агрегати устаткування та комплектуючі) БПЛА, що ввозяться підприємствами для власної виробничої діяльності з виробництва та ремонту БПЛА.

Підприємство, яке ввезло такі складові, повинно звітувати про використання таких товарів. У разі нецільового використання таких ввезених товарів підприємство повинно буде доплатити митні платежі, від яких його було звільнено та сплатити пеню.

Також про звільнення від ПДВ та мита імпортних БПЛА, коліматорів, тепловізорів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.