вгору

Які перевірки дозволені у період дії карантину?

Нагадуємо нашим користувачам, що 17–18 березня 2020 р. набрали чинності Закон України від 17.03.2020 р. № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (далі – № 530) та Закон України від 17.03.2020 р. № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (далі – № 533).

Відповідно до пп. 4 п. 2 розд. II «Перехідні положення» Закону № 530 на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

П. 3 розд. II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 533 визначено, що тимчасово, до 31.05.2020 р. забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері госпдіяльності, крім держнагляду (контролю):

  • за діяльністю суб’єктів господарювання, які відповідно до затверджених КМУ критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику;
  • у сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін;
  • у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Про це повідомила ДРС.

А що з податковими перевірками та штрафами протягом дії карантину – читайте у Блозі бухгалтера, Інформері М.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.

З нашої добірки публікацій дізнатесь:

Карантинні нововведення для бізнесу. Які нюанси треба знати?

Як платити за землю та податок на нерухомість у період дії карантину?

Карантинні нововведення: ЄСВ;

Як організувати роботу та не порушити трудове законодавство під час карантину – від Держпраці.