вгору

Підсумки тижня (з 17 по 22 грудня)

Шановні бухгалтери! Залишилось всього декілька днів до Нового Року. Привітання з прийдешніми новорічними святами приготували для вас ельфи – вмикайте новорічний настрій!

А ми нагадаємо вам, що очікувати з 1 січня 2019 року:

  • Зросте мінімальна зарплата та прожитковий мінімум, у зв’язку з чим зміняться показники, що залежать від їх розміру – податкова соціальна пільга, максимальний та мінімальний розмір ЄСВ, добові тощо.
  •  Скасовується Звіт за формою № Ф4-ФСС з ТВП. Відповідне рішення прийнято на засіданні правління ФСС. Востаннє страхувальники подаватимуть цей зведений за підсумками 2018 року звіт у січні 2019 р.
  • Буде зменшено ставку ЄСВ з 22% до 8,41% для осіб з інвалідністю, які працюють у фізосіб-підприємців.
  • Буде оновлено Довідник ознак доходів та Довідник ознак податкової соціальної пільги для заповнення податкового розрахунку за формою № 1ДФ.
  • Діятиме новий порядок оподаткування ПДФО подарунків, розмір яких перевищує 25% мінзарплати.
  • Платники податків зможуть звернутися до контролюючого органу із запереченнями на акт перевірки і з оскарженням податкового повідомлення – рішення протягом 10 робочих днів.

Також зміни торкнуться платників єдиного податку. Крім збільшення ставки єдиного податку для платників 1-2 груп, з 1 січня набувають чинності і інші новації.

Звертаємо увагу! ДФС розмістила на сайті план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2019 рік.

Форми фінансової звітності в державному секторі викладено у новій редакції, зокрема, зміни стосуються додатків НП(С)БОДС 101 та НП(С)БОДС 102, форми фінзвітності № 5-дс «Примітки до річної фінансової звітності». Зміни набирають чинності з дня офіційного опублікування.

Уряд планує розділити ДФСУ на дві служби, як це було раніше – Державну податкову службу та Державну митну службу. Це може бути реалізовано до 2020 року.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.