вгору

Підсумки тижня (з 18 по 22 березня 2019 року)

Головним «ньюсмейкером» минулого тижня був Уряд.

Так, Урядом було затверджено:

  • критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення перевірок Держпрацею. Підприємства з високим ступенем ризику будуть перевіряти не частіше одного разу на два роки, з середнім – один раз на 3 роки , з низьким – один раз на 5 років;
  • положення про Державну податкову та Державну митну служби України. Це будуть дві окремі служби. Наступним кроком буде затвердження Голів ДПСУ та ДМСУ. Конкурс проводитиме Комісія вищого корпусу державної служби.

Фондом соцстраху з березня 2019 року відновлено проведення планових перевірок страхувальників щодо використання ними коштів Фонду. Квартальні плани-графіки проведення планових перевірок розміщуються на веб-порталах робочих органів виконавчої дирекції Фонду.

Із перспективного законодавства – у ВРУ зареєстровано законопроект, яким пропонується зменшити розмір ставок ПДФО та ЄСВ для найманих працівників ІТ-індустрії – програмістів. Якщо цей законопроект буде прийнято, то ставка ПДФО для таких працівників становитиме 9%, а ставка ЄСВ – 5%.

Пам’ятайте, що на цьому тижні, до 29 березня, потрібно сплатити податки за лютий (рентну плату; плату за землю; ПДВ; акциз; ПДФО з нарахованих, але не виплачених доходів).

Як ви ставитесь до електронного документообігу? Про сучасні тенденції у бізнесі щодо документообігу читайте матеріал «ЕДО для тих, хто ще вагається».

Більше новин і корисних матеріалів ви знайдете у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.