вгору

Підсумки тижня (з 8 по 12 квітня 2019 року)

Звертаємо увагу наших користувачів, що з 02.05.2019 року вводяться нові рахунки для сплати ЄСВ. Від цієї дати кошти, сплачені на старі рахунки, повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження. Про це повідомило Держказначейство.

А лідером новин минулого тижня стала Державна фіскальна служба.

Так, ДФС:

  • оновила перелік реєстраторів розрахункових операцій, дозволених до первинної реєстрації. У перелік війшли 8 новітніх моделей, які беруть участь в експериментальному проекті до 31.12.2019 р., за результатами реалізації якого буде прийняте рішення щодо подовження чи виключення цих моделей з Державного реєстру РРО;
  • внесла зміни у план-графік перевірок станом на 05.04.2019 року. Оновлення стосуються розділів І та ІІ плану-графіка.
  • роз’яснила, що у зв’язку зі святковими днями сплатити податки за березень потрібно раніше, а саме, до 26 квітня;
  • нагадала про те, що якщо нарахування та виплата суми відпускних була здійснена у I кварталі за період нарахувань II кварталу, то суму відпускних при поданні форми №1ДФ слід відносити до податкового періоду I кварталу. Форма № 1ДФ за І квартал подається до 10.05.2019 року (включно).

Також нагадаємо реалізаторам пального та спирту етилового, що з 1 липня вводиться система СЕАРП та СЕ. Розроблена вже низка проектів нормативних актів з цього приводу. Зокрема, – Порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, Порядок ведення єдиного реєстру ліцензіатів та місць обігу пального.

Більше новин і корисних матеріалів ви знайдете у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.