вгору

Що робити, якщо реєстрацію ПН/РК зупинено: роз'яснення від ДПС

Нагадаємо, що на сьогодні на законодавчому рівні блокування ПН/РК регулюється постановою КМУ «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» від 11.12.2019 р. №1165. Дана постанова набрала чинності 01.02.2020. Про це ми писали тут.

На початку лютого було реалізовані нові форми, здійснено оновлено існуючі форми щодо блокування ПН/РК та механізм дій щодо моніторингу ризиків реєстрації ПН/РК.

Аналітики M.E.Doc проаналізували відповідні зміни та підготували матеріали на цю тему для своїх користувачів. Докладно ознайомитись можна за посиланням.

В нашій сьогоднішній публікації пропонуємо Вам ознайомитися з інфографікою та роз’ясненнями від ДПС, що були опубліковані на сайті ДПС.

Також до Вашої уваги наводимо синхронізований алгоритм дій, рекомендованих ДПС та реалізованих в M.E.Doc у разі блокування ПН/РК та при поданні Таблиці даних платника ПДВ.

Що робити, якщо реєстрацію ПН/РК зупинено?

Алгоритм дій від податкової, які необхідно здійснити у разі блокування ПН/РК (Рис.1):

 

Рис. 1.

Ознайомитись з синхронізованим алгоритмом дій, рекомендованих ДПС та реалізованих у M.E.Doc, можна у вкладенні - завантажити Таблицю.

Що відбувається при поданні до контролюючого органу Таблиці даних платника ПДВ?

Інфографіка від ДПСУ наведена у рис. 2.

Рис. 2

Рекомендація від M.E.Doc! Таблиця даних платника ПДВ може бути подана в момент реєстрації ПН/РК. Такі дії посприяють упередженню зупинення ПН/РК.

Ознайомитись з синхронізованим алгоритмом дій щодо процедури подання таблиць даних платника ПДВ, рекомендованих ДПС та реалізованих у M.E.Doc, можна у вкладенні - завантажити Таблицю.

Про це йдеться в Інформаційному листі № 5 ДПСУ.

Про затвердження нового порядку блокування ПН/РК та затвердження переліку товарів, які будуть застосовуватись при моніторингу відповідності ПН/РК критеріям ризиковості, читайте Блозі бухгалтера та у розділі Інформер програми M.E.Doc, а також долучайтесь до нашого Telegram-каналу.