вгору

Чи може роботодавець перевести працівника на легшу роботу у зв’язку з отриманням інвалідності?

Порядок та умови визначення потреб у зв’язку з інвалідністю встановлюються на підставі висновку медико-соціальної експертизи та з врахуванням здібностей до професійної і побутової діяльності особи з інвалідністю.

Види і обсяги необхідного соцзахисту особи з інвалідністю надаються у вигляді індивідуальної програми медичної, соціально-трудової реабілітації і адаптації. Індивідуальна програма реабілітації є обов’язковою для виконання державними органами, підприємствами (об’єднаннями), установами і організаціями.

Комісія видає особі, яку визнано особою з інвалідністю або стосовно якої встановлено факт втрати професійної працездатності, довідку та індивідуальну програму реабілітації.

Працівників, які потребують за станом здоров’я надання легшої роботи, власник або уповноважений ним орган повинен перевести, за їх згодою, на таку роботу відповідно до медичного висновку тимчасово або без обмеження строку.

На власника або уповноважений ним орган покладається обов’язок організувати навчання, перекваліфікацію і працевлаштування осіб з інвалідністю, відповідно до медичних рекомендацій, встановити на їх прохання неповний робочий день або неповний робочий тиждень та створити пільгові умови праці.

Частиною 2 статті 55 Кодексу законів про працю України визначено, що робота інвалідів у нічний час допускається лише за їх згодою і за умови, що це не суперечить медичним рекомендаціям.

Отже, працівнику, який отримав інвалідність, не можуть пропонувати роботу, яка за медичним висновком протипоказана йому за станом здоров’я.

Враховуючи вищенаведене, роботодавець повинен перевести працівника на легшу роботу відповідно до медичного висновку, або вжити заходів щодо створення додаткового робочого місця. 

Про це зазначили в Управлінні Держпраці в Хмельницькій області.

Про оновлену форму звіту про працевлаштування осіб з інвалідністю читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.