вгору

Чи зазначати код товару в Таблиці даних, якщо товар придбано не у платника ПДВ?

Платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника ПДВ. Це передбачено п. 12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабміну «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» від 11.12.2019 р. №1165 (далі - Порядок зупинення).   

У Таблиці зазначаються: 

  • види економічної діяльності відповідно до КВЕД; 
  • коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України; 
  • коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг ДК 016:2010 (далі - ДКПП), що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України (п. 13 Порядку зупинення). 

У разі коли за результатами перевірки податкової накладної/розрахунку коригування (далі - ПН/РК) визначено, що ПН/РК відповідають одній з ознак безумовної реєстрації, визначених у п. 3 Порядку зупинення, зокрема, якщо у ПН/РК відображена операція з товаром за кодом УКТЗЕД та/або послугою за кодом ДКПП, які зазначені у Таблиці даних, врахованій контролюючим органом, реєстрація таких ПН/РК не зупиняється в ЄРПН (п. 4 Порядку зупинення). 

Порядком зупинення не визначено заповнення в Таблиці даних кодів товарів УКТЗЕД та кодів послуг згідно з ДКПП, що придбаваються (отримуються) платником податку в залежності від статусу постачальника. 

Таким чином, якщо товари/послуги придбаваються (отримуються) у особи, яка не зареєстрована платником ПДВ, їх коди, визначені згідно з УКТЗЕД та ДКПП підлягають заповненню у Таблиці даних

Про це зазначили податківці ДПС у Київській області.  

Нагадаємо, користувачі програми M.E.Doc можуть подавати Таблицю даних (ідентифікатор форми - J/F1312303) із поясненнями до ДПС.  

Про адміноскарження рішень щодо неврахування Таблиць даних та відповідності/невідповідності платника критеріям ризиковості, чи надсилається платнику рішення про автоматичне врахування таблиці даних платника податку, читайте в Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі