вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за серпень 2020 р.

Ось і минув останній місяць літа. Яким він був для кожного з Вас? Можливо хтось відпочивав на морі, хтось у Карпатах, а хтось на дачі. Сподіваємось, що незважаючи на карантин - Ви гарно відпочили та набралися літньої енергії на всю зиму ;) ?

А от наше літо було досить насичене на цікаві, корисні доробки та новий функціонал, щоб користувачі програми M.E.Doc працювали з легкістю та задоволенням.

Отже, що цікавого та корисного з’явилось в M.E.Doc у серпні?

1. Реєстр звітів

Для звітів НФУ до НБУ реалізовано можливість експорту звітів у форматі Excel. Експорт виконується у вікні відкритого документа Виконати додаткову програму обробки - Експорт в Excel на вкладці Наступні дії.

Експорт звітів в форматі Excel доступний з оновлення 11.02.017, а також у версії оновлення 11.02.018.

2. Сертифікати РРО/ПРРО

Нагадаємо, що з 01.08.2020 р. стало можливо використовувати програмні РРО. Докладніше про це читайте у матеріалі.

В M.E.Doc є можливість створювати заявки на отримання сертифікатів РРО, що використовуються для підписання розрахункових документів при роботі з програмними реєстраторами розрахункових операцій (ПРРО).

Починаючи з версії оновлення 11.02.017, у вікні майстра формування заявок можна додати необхідну кількість заявок бажаного типу:

  • Печатка РРО;
  • Касир РРО;
  • Старший касир РРО.

3. Модуль Звітність

ВРУ прийняла Закон про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (законопроєкт № 3963). Даний закон передбачає збільшення розміру мінзарплати з 01.09.2020 р. до 5000 грн. Докладніше про збільшення мінзарплати і на що це вплине, читайте тут.

M.E.Doc в оновленні 11.02.019 скориговано дані розміру мінімальних (5000 грн) та максимальних (75000 грн) показників заробітної плати, які використовуються при розрахунку сплати ЄСВ, починаючи зі звітів за вересень 2020 року.

4. Консолідація фінансової звітності МСФЗ

M.Е.Doc зробив доопрацювання в модулі Фінансова звітність за МСФЗ. Таким чином, у користувачів, які мають велику розгалуженість філій та підрозділів, є можливість на рівні головного офісу консолідувати фінансову звітність в єдиний звіт. Дана доробка доступна з версії оновлення 11.02.018. Важливим моментом є те, що консолідація фінансової звітності відбувається за наявності 2-х ліцензій: Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) та M.E.Doc. Корпорація.

Докладніше про консолідацію фінансової звітності, а також про створення консолідованого звіту в M.E.Doc, читайте у Блозі бухгалтера.

5. Інформаційна довідка

З оновлення 11.02.018 є можливість збереження даних форми J1400107 «Витяг з Єдиного реєстру податкових накладних» у форматі DBF.

6. Реєстр акцизних документів (пальне)

При заповненні «Довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані …» (J/F0210401) реалізовано автоматичний процес заповнення Таблиці 5 «Інформація щодо добового обсягу отриманого пального за кодами згідно з УКТ ЗЕД» (версія оновлення 11.02.018).

Це можливо для показників:

  • Обсяг залишку пального на кінець звітної доби (графа 12.4);
  • Обсяг залишку пального на початок звітної доби (графа 12.5);
  • Добовий обсяг реалізованого пального (графа 12.6).

Докладніше про це – у матеріалі.

Важливо! Функція доступна за наявності ліцензії «Облік акцизного податку з доступом до API».

Більше корисних новин і цікавих матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.

дайджест новин, оновлення МЕДок