вгору

Консолідація звітності МСФЗ - від M.E.Doc

Нагадаємо нашим користувачам, що в ПЗ M.Е.Doc реалізовано модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL), призначений для підприємств, які складають фінзвітність за міжнародними стандартами фінансової звітності.

Доопрацювання, про яке ми хочемо розповісти у нашому матеріалі, зацікавить підприємства, які відносяться до великих підприємств, і які входять до переліку компаній, що будуть складати звітність за МСФЗ (формат iXBRL).

Отже, шановні наші користувачі, M.E.Doc пропонує Вам доробку в модулі Консолідація звітів - Консолідація фінансової звітності за МСФЗ.

Підприємств з великою кількістю філіалів та відокремлених підрозділів, які мають формувати зведені\консолідовані звіти зможуть скористатися модулем та автоматизувати свої процеси. Адже, складання фінансової звітності є кропітким та відповідальним процесом. Кожна філія формує та надсилає до головного офісу звіт, а, за підсумком, це може бути величезна кількість звітів. І головний офіс повинен обробити, проаналізувати цю звітність і сформувати єдиний документ для подальшого використання даних.

Важливо зазначити, що консолідація фінансової звітності – одна з найскладніших облікових процедур, яка відображає фінансовий стан та результати діяльності підприємства.

Детальніше

Консолідацію звітів виконує головне підприємство (головний офіс), імпортуючи звіти філій та відокремлених підрозділів (Рис.1).

консолідована звітність

Рис. 1 

Звертаємо увагу! Можливість здійснювати консолідацію надається підприємству за умови наявності ліцензій на модулі:

  • Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL);
  • M.E.Doc. Корпорація.

Важливо! В модулі M.E.Doc Корпорація обов’язкова наявність Апаратного ключа. З приводу придбання ліцензії для даного модуля Ви можете звернутись за телефоном (044) 206 72 15.

Як зробити налаштування?

Налаштування модуля M.E.Doc Корпорація та Апаратного ключа, який «прописаний» в ліцензії модуля M.E.Doc Корпорація та активація якого робиться одноразово при першому вході з новою ліцензією (Рис. 2).

консолідація звітності

Рис. 2

Для цього необхідно:

  • додати підприємства підзвітних установ у програму;
  • налаштувати підпорядкованість установ у модулі Довідники – Підзвітні підприємства;
  • налаштувати параметри обробки звітів від підзвітних установ у модулі Параметри системи - Прийом та обробка звітності.

! Імпортовані звіти підпорядкованих установ зберігаються у модулі Прийом та обробка звітності – Реєстр консолідованих звітів (Рис. 3).

звітність МСФЗ

Рис. 3

Докладніше про створення консолідованої звітності за допомогою модуля Консолідація звітів розкажемо у нашому наступному матеріалі.

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

фінансова звітність