вгору

Довідка про відсутність заборгованості

Згідно з абзацом першим п. 3 Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затвердженого наказом Мінфіну від 03.09.2018 р. № 733 (далі – Порядок № 733), для отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка) платник подає заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Заява). Форма Заяви визначена додатком 2 до Порядку № 733.

Довідка або відмова у наданні Довідки готуються ДПС за основним місцем обліку платника, уповноваженим здійснювати заходи з погашення податкового боргу, недоїмки зі сплати ЄСВ, іншої заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, протягом 5-ти робочих днів з дня, наступного за днем отримання Заяви органом, до якого її було подано (п. 4 Порядку № 733).

 Строк дії Довідки становить 10 календарних днів з дати її формування (п. 6 Порядку № 733). У Довідці обов’язково зазначається термін її дії.

Якщо платник не отримав Довідку, сформовану у паперовій формі, до закінчення строку її дії, така Довідка зберігається в уповноваженому органі.

При цьому, відповідно до п. 8 Порядку № 733 за наявності у платника за даними інформаційно-телекомунікаційних систем контролюючих органів податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати ЄСВ, та/або заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, платнику готується лист (у довільній формі) з вмотивованою відмовою щодо надання Довідки. Лист вручається особисто платнику (його законному чи уповноваженому представникові) або надсилається платнику у порядку, встановленому ст. 42 Податкового кодексу України.

Про це інформує ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Нагадуємо нашим користувачам, що зручно подавати через M.E.Doc (та отримувати в електронній формі), зокрема:

  • Заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (J/F1300305);
  • Довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (J/F1400305).

Також в електронній формі можна отримати аргументовану Відмову в наданні довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (J/F1400803).

Про поширені помилки при заповненні заяви про надання довідки про відсутність заборгованості, а також як отримати довідку про відсутність заборгованості для участі у тендері, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.