вгору

ДПС може відмовити у прийнятті Таблиці даних, якщо платник підпадає під критерії ризикових

Платник податку має право подати до ДПС Таблицю даних платника податку за встановленою формою, яку комісія регіонального рівня розглядає протягом п’яти робочих днів після її отримання та приймає рішення про врахування/неврахування Таблиці, яке надсилається платнику податку в порядку, встановленому ст. 42 Податкового кодексу України (далі - ПКУ). Це визначено п. 12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабміну від 11.12.2019 р. №1165 (далі - Порядок №1165).

Крім того, постановою Кабміну від 12.10.2022 р. №1154 внесено зміни до Порядку №1165. Зокрема, новою редакцією п. 19 встановлено обов'язок комісій контролюючих органів приймати рішення про неврахування таблиці даних платника податку у разі:

  • відповідності платника податку критеріям ризиковості, визначеним у пунктах 1-5 додатка 1;
  • надходження до контролюючого органу податкової інформації щодо невідповідності відомостей, зазначених в Таблиці даних платника податку, видам економічної діяльності відповідно до КВЕД, кодам товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодам послуг згідно з ДКПП, що постачаються та/або отримуються платником податку, ввозяться на митну територію України.

Про це зазначили податківці ДПС у Київській області.

Звертаємо увагу! В програмі M.E.Doc всі користувачі мають змогу подати Таблицю даних в електронній формі засобами електронного зв’язку (ідентифікатор форми - J/F1312303). 

Про те, за яких умов Таблиця даних враховується автоматично, та за якими показниками визначається позитивна податкова історія платника ПДВ, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі