вгору

Електронні документи до НБУ: подаємо по-новому

Національний банк України посилив вимоги до електронних документів, які надсилаються на електронну поштову скриньку [email protected]. Про це зазначено на сайті регулятора.

Так, фінустанови, інші підприємства, установи, організації повинні надсилати до НБУ лише оригінали електронних документів, підписані КЕП, або скановані електронні копії документів, засвідчені КЕП (або електронною печаткою).

Нові правила покликані захистити інтереси підприємств, установ та організацій, які звертаються до Національного банку України, а також такі нововведення відповідають вимогам чинного законодавства України.

Регулятор звернув увагу на те, що звернення громадян та запити на інформацію, які надсилаються на електронну поштову скриньку, опрацьовуватимуться з урахуванням вимог Законів України “Про звернення громадян”, “Про доступ до публічної інформації” та розпорядчих актів НБУ. Для звернень громадян та запитів на інформацію кваліфікований електронний підпис не є обов’язковим.

Про Закон щодо особливості надання електронних публічних послуг та Закон щодо вдосконалення надання електронних публічних послуг, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.