вгору

Код УКТ ЗЕД - обов’язковий реквізит фіскального чека

22.07.2022

Нагадаємо, що Положенням «Про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів», затвердженим наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. № 13 (далі - Положення № 13), установлені вимоги до змісту розрахункових документів, які визначають обов’язкові реквізити розрахункових документів/електронних розрахункових документів.

Фіскальний чек має містити обов’язкові реквізити, зокрема, код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД (форма № ФКЧ-1).

Важливо! У разі відсутності в розрахунковому документі хоча б одного з обов’язкових реквізитів, а також недотримання сфери його призначення, такий документ не прийматиметься як розрахунковий.

Розміщення коду УКТ ЗЕД, у передбачених законодавством випадках, не в чарунці для розміщення тегу CZD або в місцях, передбачених для необов’язкових реквізитів, може призвести до втрати інформації, яка передається платником податків до контролюючого органу, що є порушенням встановлених вимог та може призвести до застосування фінансових санкцій до такого суб’єкта господарювання.

Отже, продавці підакцизних товарів зобов’язані належним чином програмувати та відображати у розрахункових документах РРО/ПРРО коди УКТ ЗЕД, а також передавати до контролюючого органу копії розрахункових документів із зазначенням усіх обов’язкових реквізитів, визначених Положенням та технологією передачі даних від РРО на сервіс ДПС.

Про це зазначили фахівці ДПСУ.

Нагадаємо, що в ПРРО Cashalot та COTA Kaca від розробника M.E.Doc враховані всі вимоги щодо відображення обов’язкових реквізитів розрахункових документів. 

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.