вгору

Квартальний звітний період з ПДВ скасовано

Нагадаємо, що з 23.05.2020р. діє Закон України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ (далі – Закон №466).

Про зміни щодо оподаткування ПДВ - у нашому матеріалі.

Даний Закон встановлюється єдиний звітний період для усіх категорій платників податку (у т. ч. для платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, що передбачає реєстрацію платником ПДВ), який дорівнює календарному місяцю. Квартальний звітний період для податкової звітності з ПДВ скасовується.

Останнім звітним періодом для платників податку, які подавали звітність з ПДВ щоквартально, буде ІІ-й квартал 2020 року. Починаючи з липня 2020 року всі без виключення платники податку, в тому числі і ті, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, мають подавати податкову декларацію щомісячно.

Важливо! Від’ємне значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом, обчислене платниками податку в податкових деклараціях з ПДВ за ІІ-й квартал 2020 року, переноситься до декларацій за липень 2020 року.

Платники податку, які до внесення змін Законом № 466 подавали звітність щоквартально та до скасування квартального звітного періоду не подали звітність (квартальну) у визначені законодавством терміни, після переходу на місячний звітний період подають за такі попередні звітні періоди - квартальну звітність.

Уточнюючі декларації з ПДВ за звітні періоди, за які платники податку до внесення змін Законом № 466-ІХ подавали квартальну звітність з ПДВ, також подаються за звітний період, що дорівнює календарному кварталу.

Про це зазначили податківці ДПС у Волинській області.

Про порядок заповнення уточнюючих розрахунків з ПДВ читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

https://lh6.googleusercontent.com/ChOaBn-AvAAclvRH4f9kEl6akmhlMr0hoQ4iTX5boHaesBVblDzyoOEfkSEbgHg-1iAB8VS_UpOewBIN3XRnkR0UDh76SraWFyXNUai4jWS3HY42B4MI9gwB0XYaZNfTZBwcT-2S