вгору

Об’єднана звітність з ПДФО та ЄСВ: обов’язкові реквізити та коригування

Перелік основних обов’язкових реквізитів, які повинна містити податкова декларація, визначено п 48.3 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

У окремих випадках, коли це відповідає сутності податку або збору та є необхідним для його адміністрування, форма податкової декларації додатково може містити обов’язкові реквізити з переліку наведених у п. 48.4 ПКУ.

Форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок його заповнення затверджені наказом Мінфіну від 15.12.2020 № 773 (далі – Порядок).

Враховуючи особливості адміністрування ПДФО, військового збору та ЄСВ, до основних реквізитів, обов’язкових до заповнення для всіх типів Податкового розрахунку, віднесено інформацію, що міститься:

  • в рядках з 01 по 05 (крім рядків 033 – 035, які заповнюються виключно у випадках, визначених п. 1 розд. ІІІ Порядку);
  • в рядку 06 – інформація про додатки та їх кількість;

Також на останній сторінці проставляється дата подання Розрахунку платником ЄСВ, підписи посадових осіб платника, дані про підписантів та печатка (за наявності).

Відповідні обов’язкові реквізити є також обов’язковими до заповнення за їх наявності у додатках до Розрахунку.

Коригування обов’язкових реквізитів Порядком не передбачено, у зв’язку з чим при проведенні коригувань, визначених розд. V Порядку, платник податків формує та подає Розрахунок з типом «Звітний новий» або «Уточнюючий», який має містити обов’язкові реквізити, визначені в рядках 01 – 05 та у рядку 031 для платників ЄСВ, а також інформацію про додатки, у яких буде проводитися коригування, та їх кількість, що визначені в рядку 06 цього Розрахунку (Рис.1). При цьому додатки, інформація щодо яких не коригується, у рядку 06 не вказуються та відповідно не подаються.

Відповідне роз’яснення розміщено на сайті ДПСУ.

обов’язкові реквізити, податковий розрахунок, об’єднана звітність ПДФО та ЄСВ, коригування, звітний новий, уточнюючий

Рис. 1

Про заповнення податкового розрахунку та додатків читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.