вгору

Обов’язкова вакцинація проти ковіду: МОЗ розширило перелік професій

МОЗ своїм наказом від 01.11.2021 р. № 2393 розширило перелік організацій, співробітники яких мають обов’язково щепитися проти COVID-19.

Згідно з наказом, до освітян та працівників центральних та місцевих органів влади, які підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19 на період дії карантину, встановленого КМУ, додаються співробітники:

Наказ набирає чинності 09.12.2021 р.

Працівники вищезазначених установ, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.Ті з них, хто має абсолютні протипоказання до проведення щеплень, які визначаються відповідно до інструкцій до застосування вакцин, рішень Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від 16.09.2011 р. № 595, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

Нагадаємо, що згідно зі ст. 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 р. № 1645-III та ст. 27 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.1994 р. № 4004-XII, працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням також проти інших відповідних інфекційних хвороб.

Про це повідомлено на сайті МОЗ.

Про нові заборони від Уряду та зміни до карантинної постанови та про те, які протипоказання від вакцинації проти COVID-19, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.