вгору

Оновлено методрекомендації щодо заповнення декларацій на товари при спільному транзиті

01.05.2023 р. Держмитслужбою опубліковано оновлені Методичні рекомендації щодо заповнення митної декларації на товари при їх поміщенні у митний режим транзиту на умовах Конвенції про процедуру спільного транзиту. Документ розміщено у підрозділі «Методичні та навчальні матеріали» розділу «Спільний транзит (NCTS)» на офіційному вебсайті Держмитслужби (https://bit.ly/42uYKc3).

В методичних рекомендаціях деталізовано вимоги щодо внесення даних безпеки до транзитної декларації, яка може, у т. ч., використовуватись замість ENS при ввезенні товарів на територію країн-членів ЄС. Даними безпеки, які додатково вносяться до транзитної декларації, є, зокрема:

  • орієнтовні дата та час прибуття в митницю транзиту;
  • місце навантаження;
  • індикатор особливих обставин;
  • інформація щодо способу оплати витрат на транспортування;
  • місце вивантаження;
  • маршрут;
  • дані перевізника, відправника та одержувача.

При цьому, у даних безпеки щодо перевізника, відправника та одержувача заповнюється країна реєстрації та обліковий номер суб’єкта (TIN) або його назва та адреса.

Крім того, в оновлених методрекомендаціях деталізовано вимоги щодо внесення інформації про транспортні засоби при переміщенні товарів залізничним транспортом. Так, при залізничних перевезеннях як ідентифікатор транспорту може використовуватися номер потягу (у разі декларування в одній декларації усіх вагонів рухомого складу потягу) або номери залізничних вагонів/платформ (у разі декларування кожного окремого залізничного вагона або платформи в окремій декларації при формуванні рухомого складу з поставок різних суб’єктів процедури).

Про це зазначено на Телеграм-каналі ДМСУ.

Практичні питання щодо застосування національної транзитної системи та NCTS та про нову редакцію Порядку заповнення митних декларацій як єдиного адміндокумента  читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.