вгору

Основні реквізити чеків РРО та ПРРО

12.08.2021

Основні реквізити розрахункового документа визначені Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Мінфіну 21.01.2016 р. № 13 (далі – Положення № 13).

Крім того, Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР (далі – Закон № 265) визначено, що суб’єкти господарювання, зокрема, зобов’язані проводити розрахункові операції через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів (пп.1, 2 ст. 3 Закону № 265).

Вимоги Положення № 13 поширюються на розрахункові документи, створені РРО/ПРРО, крім розрахункових проїзних та перевізних документів на залізничному (крім приміського) й авіаційному транспорті, квитків на міські та приміські автомобільні маршрути, міський електротранспорт, білетів державних лотерей, квитанцій на послуги поштового зв’язку.

Отже, основні реквізити розрахункового документа, визначені Положенням № 13, однакові для чеків, створених РРО та ПРРО.

Про відмінності щодо реквізитів, які не повинен містити чек ПРРО, наприклад заводський номер РРО, чи про відмітку режиму роботи онлайн/офлайн, яку не повинен містити чек РРО, зазначено у п. 2 розд. ІІ Положення № 13 та у примітці до форми чекf (додаток 1 до Положення № 13).

Таке роз’яснення надано на Інформаційно - довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 109.10.

Нагадаємо, що п. 2 розд. ІІ Положення №13 визначено, які обов’язкові реквізити повинен містити фіскальний чек. Про обов’язкові доопрацювання в РРО щодо відображення реквізитів у касових чеках ми писали тут.

В ПРРО Cashalot та COTA Kaca від розробника M.E.Doc враховані всі вимоги щодо відображення обов’язкових реквізитів. З питань придбання звертайтесь за телефонами: +380 44 344 07 44; +380 67 344 07 44.

Про те, для яких РРО QR-код є обов’язковим, застосовувати РРО/ПРРО чи ні залежить від способу оплати та поради від M.E.Doc щодо перереєстрації ПРРО, читайте у розділі РРО у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.