вгору

Особливості застосування ПРРО не за місцем розташування господарської одиниці

10.11.2020

Нагадуємо, що з 01.08.2020 р. юрособи та фізособи-підприємці при здійсненні розрахункових операцій можуть використовувати поряд з традиційними РРО програмні РРО (далі – ПРРО).

Відповідно до п. 3 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 р. № 317, для реєстрації ПРРО складається реєстраційна заява за формою №1-ПРРО (J/F 1316602).

Графа «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» реєстраційної заяви (форма №1-ПРРО) заповнюється згідно з повідомленням про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП (J/F1312002). Про те, як заповнити форму № 20-ОПП в М.E.Doc – у матеріалі.

Якщо ПРРО застосовується не за місцем розташування господарської одиниці, при заповненні реєстраційної заяви за ф. №1-ПРРО у графі «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» розд. 3 необхідно вказати дані об’єкта оподаткування (офіс, квартира тощо) та реєстраційної адреси суб’єкта господарювання.

В свою чергу, для фізичних осіб – підприємців другої групи, які не мають об’єктів оподаткування, при заповненні реєстраційної заяви за ф. №1-ПРРО у графі «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» розд. 3 можна вказати вісім нулів «00000000» та зазначити адресу реєстрації такої фізичної особи - підприємця.

Про це повідомив Офіс ВПП.

Докладніше про те, як заповнити Заяву про реєстрацію програмного РРО у M.E.Doc, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.