вгору

Підсумки тижня з 13 по 17 листопада 2023 р.

У ВРУ зареєстровано законопроект від 06.11.2023 р. № 10164-1, яким передбачено доповнення до Кодексу законів про працю України, зокрема, що стосуються особливостей направлення у відрядження працівників з надомною та дистанційною формами роботи. 

Уряд підтримав постанову, яка дозволяє використовувати кваліфіковані електронні підписи країн ЄС в Україні.  

Мінфін оприлюднив проект наказу, яким викладено в новій редакції Порядок відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Держказначейства. 

Мінекономіки оприлюднило проект постанови Кабміну, якою пропонується затвердити перелік товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2024 рік. 

Держстат оприлюднив зміни у поданні форм державних статистичних спостережень до органів державної статистики на 2024 рік. 

Нацбанк переглянув граничні строки розрахунків для деяких експортних операцій, а саме встановив на рівні 90 календарних днів граничні строки розрахунків за операціями з експорту деяких товарів, здійснених з 11 листопада 2023 року.  

Мінагрополітики за підтримки Світового банку започатковує періодичне дослідження впливу війни на прибутковість сільгоспвиробництва в Україні. Зокрема, за результатами 2023 року прибуток очікується від вирощування сої. Також прогнозується незначний прибуток від виробництва насіння соняшнику. 

Мінінфраструктури скасувало дію наказу від 10.02.1998 р. № 43, яким були затверджені норми витрат палива та мастильних матеріалів на автомобільному транспорті. 

Державна регулятивна служба України затвердила план здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю)  на 2024 рік. 

ДПСУ оновила Держреєстр РРО. Перелік дозволених та заборонених до первинної реєстрації моделей РРО становить 212 одиниць. 

Більше матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та нашому Telegram-каналі