вгору

Підсумки тижня з 14 по 18 вересня 2020 р.

Найголовнішою подією минулого тижня стало схвалення Урядом проєкту Держбюджету на 2021 рік та реєстрація даного законопроєкту у Верховній Раді. Про основні соціальні показники на 2021 рік, визначені проєктом Держбюджету-2021, читайте у матеріалі.

Кабмін ініціював законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Зокрема, пропонується скасувати мораторій на проведення перевірок під час карантину.

Постановою КМУ від 09.09.2020 р. № 795 змінено порядок планування перевірок Держаудитслужбою, яка набула чинності з 11.09.2020 р. Відтак, Держаудитслужба складатиме плани перевірок щоквартально.

Більшість регіональних управлінь ФСС оприлюднили плани-графіки перевірок страхувальників на IV квартал 2020 р.

ДПС виклала у новій редакції Перелік кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД, які застосовуються для визначення відповідності ПН/РК критеріям ризиковості здійснення операції.

НБУ осучаснив регулювання ринку електронних грошей для здійснення фінансового моніторингу. Серед найважливіших ключових змін такі: необхідність ідентифікації користувачів, установлення нових лімітів для операцій з електронними грошима, посилення вимог до банків-емітентів щодо контролю за діяльністю комерційних агентів, підвищення рівня захисту прав користувачів електронних грошей.

З 01.01.2021 р. значно розширено перелік підстав для зупинки податкових перевірок.

Не пропустити граничні строки подання звітності та сплати податків допоможе Податковий календар на вересень 2020 року.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.