вгору

Підсумки тижня (з 18 по 23 червня 2018 року)

Минулий тиждень запам’ятався  своєю довготривалістю (була відпрацьована робоча субота, 23 червня). Та вже на цьому тижні нас чекають чотири вихідних дні  з 28 червня по 1 липня (включно). До речі, 27 червня – скорочений робочий день для тих працівників, які працюють п’ятиденний робочих тиждень.

Про графік роботи банків та Єдиного реєстру податкових накладних на період вихідних та святкових днів дивіться на нашому сайті.

Звертаємо увагу! Останнім днем сплати податків за травень є 27 червня.

Тепер коротко про головні новини минулого тижня.

Закон про товариства з обмеженою та додатковою відповідальність вже в дії. Отже, у власників є рівно рік, починаючи з 17.06.2018 року (дата набрання чинності Закону), щоб внести зміни до статутних документів у відповідність до норм цього Закону. До того ж, протягом цього терміну товариства звільняються від сплати адміністративного збору за реєстрацію змін до статуту у зв'язку з приведенням його у відповідність з новим Законом.

Верховна Рада України схвалила наступні закони:

Закон «Про валюту і валютні операції». Введення в дію цього закону створить комфортні, прозорі та безпечні умови для ведення бізнесу в Україні і відкриє двері іноземним інвесторам. А українці отримають право інвестувати в цінні папери на глобальних ринках та розміщувати кошти на рахунках будь-яких банків світу», – підкреслив Голова НБУ Яків Смолій.

Закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України. Дані закони поширюють податкові та митні пільги, які діяли на час проведення АТО, також і на період здійснення операції Об’єднаних сил.

ДФС нагадала, що з 01.07.2018 р. вводяться нові зразки марок акцизного податку. Закуплені до 01.07.2018 р. марки попереднього зразка будуть застосовуватись у виробництві до їх повного використання, у обігу – до їх повної реалізації.

Казначейство оновило методрекомендації із переліком підтвердних документів для реєстрації бюджетних зобов'язань. Докладно про це – у матеріалі.

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України повідомило про заключний етап створення Офісу розвитку малого та середнього підприємництва. Офіс буде здійснювати консультаційні функції, зокрема аналізувати потреби малого та середнього підприємництва, а також допомагати центральним та місцевим органам влади покращувати умови ведення бізнесу.

Також читайте роз’яснення держорганів з актуальних питань:

Аптечка на підприємстві: що потрібно знати?

Чи є платником податку на нерухомість благодійна організація?

Чи може жінка, що виховує дитину одна, отримати соціальну відпустку?

Страховий випадок за межами України: чим засвідчується тимчасова непрацездатність?

Працівник з інвалідністю працює у фізособи-підприємця: який розмір ЄСВ застосовувати?

Чи можна звільнити вагітну жінку після закінчення терміну строкового трудового договору?

Ці та багато інших корисних матеріалів ви знайдете на нашому сайті.