вгору

Підсумки тижня з 19 по 23 грудня 2022 року

Рік добігає кінця і вже зовсім скоро Новий Рік. У неділю 25 грудня (Різдво Христове за Григоріанським календарем) був офіційний святковий день. Однак у зв’язку з воєнним станом всі святкові дні в нашій країні відмінені, а тому вихідний день не переноситься на понеділок. Отже, 26 грудня (понеділок) є звичайним робочим днем.

Основні новини минулого тижня такі.

Уряд підготував чергові зміни до Порядку зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН. Зокрема, пропонують запровадити разову автоматичну реєстрацію всіх ПН/РК, що були зупинені з 14.10.2022 р. до дати набрання чинності цих змін. Відповідний проект постанови було оприлюднено на сайті Мінфіну. За повідомленням Т. Мельничука, 23.12.2022 р. Кабмін  затвердив цю постанову, наразі її остаточний текст не оприлюднено.

Також Уряд продовжив карантин на всій території України до 30.04.2023 р.

Нацбанк визначив регламент роботи СЕП та порядок роботи банківської системи у період завершення 2022 року та на початку 2023 року.

Регіональні управління ФСС розпочали оприлюднювати плани-графіки проведення документальних планових перевірок страхувальників на І квартал 2023 року.

Мінфін вніс зміни до форми декларації з податку на нерухомість. У разі опублікування змін у 2022 році, в наступному році платники податку  повинні будуть звітувати за новою формою декларації.

ДПСУ повідомила про те, що за IV квартал 2022 року Податковий розрахунок з ПДФО та ЄСВ подається за новою формою.

Також ДПСУ попередила роботодавців, що з 01.10.2022 р. збільшився розмір штрафу для юридичних та фізосіб – підприємців, які ігнорують виконання свого обов’язку. А саме, штраф становить від 67 до 201 тис. грн за кожного працівника, допущеного до роботи без оформлення трудового договору (контракту).

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.