вгору

Підсумки тижня з 21 по 25 березня 2022 року

Місяць триває героїчна боротьба українського народу проти російських окупантів. Водночас більшість підприємств та ФОП, незважаючи ні на що, продовжують працювати, чим наближають перемогу.

А головні новини бухгалтерії такі.

Україна перейшла на літній час з 26 на 27 березня 2022 року о 3 годині ночі. Стрілки годинників необхідно було перевести на 1 годину вперед.

24.03.2022 року набрав чинності Закон, яким визначаються особливості трудових відносини працівників усіх підприємств, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами, на період дії воєнного стану.

ВРУ прийняла Закон № 2120, який набрав чинності 17.03.2022 р. Цим Законом, зокрема, визначено, що платники ПДВ у разі відсутності зареєстрованої податкової накладної зможуть включати до складу податкового кредиту суми на підставі первинних (розрахункових) документів, що є у платника.

Також Законом № 2120 встановлені пільги щодо оподаткування для платників єдиного податку на період воєнних дій. Докладніше про це читайте тут і тут.

Кабмін затвердив Порядок надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Компенсація витрат надається у розмірі 6500 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується ЄСВ, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Крім того, Уряд розширив дію кредитної програми “Доступні кредити 5-7-9%. Будь-яке українське підприємство може отримати кредит під 0% під час воєнного стану.

Також звертаємо увагу наших читачів, що відновлено роботу:

Тримаймося! Перемога буде за нами! Слава Україні!

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.