вгору

Підсумки тижня з 25 по 29 січня 2021 року

Нагадаємо нашим читачам, що з 25 січня 2021 року Україна вийшла з локдауну, який тривав з 8 по 24 січня 2021 року, та знову переходить на всеукраїнський карантин. Про карантинні заборони у цей період дивіться у матеріалі.

Урядом затверджено постанову, відповідно до якої Мін’юст перевірятиме факти неподання інформації щодо кінцевого бенефіціара та складатиме протокол про адмінправопорушення. Але підстав для цього поки немає, тому що досі не затверджена форма та зміст структури власності юридичної особи.

Для бюджетників Уряд 20 січня затвердив нові оклади єдиної тарифної сітки для розрахунку заробітних плат. Підвищені посадові оклади (тарифні ставки) працівникам бюджетної сфери діють з 01.01.2021 р.

Ще однією постановою Уряд підвищив мінімальні роздрібні ціни на вермути та вина. Постанова діє з 26.01.2021 р.

Мінфін розширив перелік обставин, за яких може бути застосовано адміністративний арешт майна платника податків. Зміни діють з 22.01.2021 року.

ДПС повідомила про продовження терміну подання акцизних накладних та інших акцизних документів за старими формами. Це пов’язано із проведенням тестових робіт програмного забезпечення з приймання та обробки нових електронних форм документів.

Також ДПС розмістила оновлений Довідник типів об’єктів оподаткування станом на 22.01.2021 року. Довідник розроблено з метою правильного заповнення форми № 20-ОПП.

Ми продовжуємо цикл публікацій щодо ПРРО. У нашому матеріалі дізнайтесь, зокрема, про офлайн-режим роботи ПРРО, контрольну стрічку ПРРО та вимоги щодо її створення, коли може бути відмовлено у реєстрації ПРРО тощо.

Більше новин і корисних матеріалів – у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.