вгору

Підсумки тижня з 26 по 30 квітня 2021 року

Шановні користувачі! Вітаємо Вас з Великоднем, Днем праці та Днем перемоги! Бажаємо міцного здоров’я, весняного настрою, натхнення, успіхів та всього найкращого! Нехай Ваші мрії збуваються!

У цьому році Великдень святкуємо 2 травня та, крім того, травневі свята (1 та 9 травня) припадають на вихідні дні. Отже, маємо тривалі вихідні: 1 - 4 та 8 - 10 травня. Про роботу банків у святкові дні дізнайтесь тут.

З 1 травня у Києві послаблено карантинні обмеження. Дозволено працювати громадському транспорту, ТРЦ та іншим сферам діяльності, роботу яких було припинено у квітні. Водночас, загальноукраїнський карантин продовжено до 30 червня 2021 року.

ДПС на своєму сайті:

  • опублікувала довідник умовних кодів причин коригування;
  • оновила план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік станом на 23.04.2021 року.


Також податківці надали відповіді на запитання про перевірки в умовах карантину.

Уряд вніс зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, які набрали чинності з 23.04.2021 року.

Нагадаємо, що не пізніше 11.05.2021 року потрібно подати квартальну податкову звітність. У наших користувачів є можливість інтегрувати у програму M.E.Doc звітність з ВАS. Як завантажити об’єднану звітність ПДФО та ЄСВ з BAS – дивіться в інструкції.

До речі, при заповненні звітності Вам можуть стати у нагоді роз’яснення ДПС щодо:

Більше новин і корисних матеріалів – у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.