вгору

Підсумки тижня з 27 вересня по 01 жовтня 2021 року

Уряд постановою від 22.09.2021 року № 998 вніс зміни до Порядку подання фінансової звітності, а саме оновлено терміни подання фінзвітності. Нагадаємо нашим користувачам, що в програмі реалізовано модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат XBRL), який призначений для підприємств, що складають фінзвітність за МСФЗ. Крім того, модуль надає можливість формувати таку звітність на основі таксономії.

Мінфін оновив форму та порядок складання Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній.

Державна регуляторна служба України нагадала, що на час карантину діє заборона (мораторій) на проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності. Водночас є перевірки, на яких мораторій не розповсюджується.

Держстат оприлюднив перелік форм держстатспостережень та фінзвітності для подання в e-форматі в 2022 році. Перелік буде доповнюватися.

Мін’юст надав роз’яснення щодо основних змін у вимогах до оформлення документів згідно з ДСТУ 4163:2020, які діють з 01.09.2021 року. Зміни поширюються як на паперові, так і на електронні документи. Про те, як запровадити ЕДО на підприємстві, читайте тут.

ДПС:

  • затвердила Реєстр ВПП на 2022 рік та закріпила їх за міжрегіональними управліннями ДПС по роботі з ВПП;
  •  оновила довідники податкових пільг, які почали діяти з 01.10.2021 р.

Крім того, податківці повідомили платників податку на прибуток, що починаючи з 01.01.2022 р. за звітний (податковий) період 2021 року, їм необхідно подавати декларацію за оновленою формою.

Про граничні строки подання податкової  звітності та сплату податків у жовтні 2021 р. дізнайтесь у нашому Календарі.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.