вгору

Підсумки тижня з 28 вересня по 2 жовтня 2020 року

З 05.10.2020 року (понеділок) знову оновлено розподіл карантинних зон. Рішення прийнято 01.10.2020 року на засіданні Комісії ТЕБ та НС.

ВРУ прийняла Закон України «Про електронні комунікації», який встановлює правову основу діяльності у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектру. У разі опублікування Закон набуває чинності з 1 січня 2021 року, крім окремих норм.

 

28.09.2020 року було внесено зміни до карантинних обмежень. Зокрема, іноземцям дозволено в’їзд в Україну за наявності страхового полісу. Нагадаємо, що Україна через пандемію коронавірусу на місяць закривала в'їзд для іноземних громадян: з 29 серпня по 28 вересня.

Урядом прийнято рішення про створення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. Це пов’язано з дозволом в Україні грального бізнесу. Планується, що Комісія почне працювати в листопаді цього року.

ДПСУ затвердила реєстр великих платників податків на 2021 р. Реєстр налічує 1375 юросіб.

Держстат оприлюднив зміни у поданні форм державних статистичних спостережень до органів державної статистики на 2021 рік.

Нагадаємо нашим читачам, що 14 жовтня святкуватимемо День захисника України, який є офіційним вихідним днем. Як розрахувати тривалість відпустки, якщо на цей період припадає святковий день – у матеріалі.

Про граничні терміни подання декларацій та сплату податків (зборів) на жовтень 2020 року дізнайтесь у Податковому календарі.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.