вгору

Підсумки тижня з 8 по 12 січня 2024 року

Уряд вніс зміни до Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового. Зміни, зокрема, передбачають надання можливості СГ бути одночасно платниками акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового.  

Мінекономіки підготувало проект нового Кодексу законів про працю. 

Мінфін оприлюднив проект постанови КМУ щодо затвердження Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів виробником алкогольних напоїв. 

Міністерство охорони здоров’я внесло зміни до Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі е-системи охорони здоров’я, які стосуються медичних висновків категорії «Вагітність та пологи». 

НКЦПФР затвердила зміни щодо проведення загальних зборів акціонерів у період воєнного стану. Зокрема, збори можна проводити дистанційно. 

ДПСУ: 

  • оновила Держреєстр РРО на 01.01.2024 р.; 
  • оприлюднила Єдиний реєстр суб’єктів господарювання, які можуть здійснювати реалізацію безхазяйного майна та майна, що переходить у власність держави, на 2024 рік. 

Також податківці нагадали, що у 2024 році право на проведення індексації заробітної плати працівників поновлено. 

Контролюючі органи продовжують оприлюднювати плани-графіки перевірок на 2024 рік. Нагадуємо, що доступ до Інспекційного кварталу обмежений для бізнесу. 

Більше матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та нашому Telegram-каналі.