вгору

Що зазначати в реквізиті номер додатка до Розрахунку додатку 4ДФ?

Нагадаємо, що наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773, затверджені форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого ЄСВ (далі – Порядок).

Зверніть увагу! Згідно з п. 1 розд. ІІІ Порядку заголовна частина Розрахунку містить, зокрема, інформацію про додатки, що є невід’ємною частиною Розрахунку.

У рядку 06 Розрахунку зазначається інформація про додатки. Навпроти кожного виду додатка проставляється кількість додатків та кількість аркушів додатків, що є складовими Розрахунку (рис. 1).

Додаток 4ДФ

Рис. 1

Навпроти додатків, які не подаються, проставляється відмітка: на паперових носіях - прочерки; в електронній формі - поле залишається незаповненим.

У рядку 2 реквізитів додатка 4ДФ «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» до Розрахунку навпроти напису «Звітний (податковий) період» відображаються (рис. 2):

  • рік та порядковий номер звітного кварталу - арабськими цифрами від 1 до 4;
  • номер місяця у кварталі - арабськими цифрами від 1 до 3;
  • номер Розрахунку, до якого додається додаток 4ДФ (відповідає номеру, вказаному у заголовній частині Розрахунку);
  • номер додатка такого виду в Розрахунку.

додаток 4ДФ

Рис. 2

Отже, у реквізиті «номер додатка до Розрахунку» рядка 2 додатка 4ДФ до Розрахунку необхідно зазначати порядковий номер цього додатка із загального числа додатків 4ДФ, сформованих до Розрахунку.

Таке роз’яснення надано на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія, 103.25.

Про те, як заповнити додаток 4ДФ у M.E.Doc, як відобразити кількість працюючих ФОП за договорами ЦПХ у додатку 4ДФ, та про уточнення показників додатка 4ДФ, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.