вгору

Типові помилки, які виникають при заповненні таблиці даних

Нагадаємо, що право подання до ДПС платниками ПДВ таблиці даних платника податку передбачено п. 12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджено постановою Кабміну від 11.12.2019 р. № 1165 (далі - Порядок).  

Таблиця даних подається в електронній формі з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку (п. 14 Порядку).  

Типовими помилками при заповненні таблиці даних платника податку є: 

  • порушення норм, зазначених у п. 13 Порядку; 
  • зазначення кодів товарів згідно з УКТЗЕД у такому порядку, що неможливо прослідкувати зв'язок між кодами придбання і кодами постачання; 
  • зазначення кодів КВЕД, яких немає в реєстраційних даних платника; 
  • подання таблиці даних платника податку без пояснення, в якому зазначено види діяльності з посиланням на податкову та іншу звітність суб’єкта господарювання. 

Про це нагадали податківці  ДПС у Полтавській області. 

Звертаємо увагу, що заповнити та подати до контролюючого органу Таблицю даних з поясненнями та копіями документів можна в програмі M.E.Doc (ідентифікатор форми - J/F1312303).  

Про те, як подати пояснення до Таблиці даних та аналіз причин неврахування Таблиці даних платника ПДВ у 2023 році, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.