вгору

Типові помилки при декларуванні пільг з податку на нерухомість

Податківці звернули увагу на типові помилки, які трапляються при декларуванні пільг з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Так, при зазначенні пільг в Додатку 2 до Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  - розрахунок у частині об’єктів  нежитлової нерухомості (далі - Додаток 2): 

  • у колонці 17код пільги Додатку 2 не зазначено код пільги, який не відповідає Довідника податкових пільг, що є втратами бюджету; 
  • у колонці 18 розмір пільги Додатку 2 відсутні дані, проте колонку 21 “сума пільгизаповнено; 
  • одночасне визначення суми пільги у колонці 21 Додатку 2 та заповнення колонки 22 Додатку 2 “Сума податкового зобов’язання до сплати”. 

Про це повідомили податківці ДПС у Вінницькій області. 

В програмі M.E.Doc, для користувачів, доступна для заповнення форма Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (ідентифікатор форми - J0302106), Додаток 1 (J0312106), Додаток 2 (J0312206). 

Про невірне застосування розміру мінімальної заробітної плати під час декларування «нового» об’єкта нерухомого майна читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.