вгору

Застосування РРО/ПРРО при продажу продукції з бочок та цистерн

14.12.2021

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій. Вимоги застосування РРО/ПРРО визначено п. 1 ст. 3 Закону України № 265.

Також п. 11 ст. 9 Закону № 265 визначено, що РРО/ПРРО не застосовуються, зокрема, при продажу води, молока, квасу, олії та живої риби з автоцистерн, цистерн, бочок та бідонів.

Про це зазначено на Інформаційно-довідковому ресурсі “ЗІР”, категорія 109.03.

Нагадаємо, що з 01.01.2022 р. значно розширюється перелік СГ, які будуть зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні своєї діяльності.

Про застосування РРО/ПРРО єдинниками груп 2–4 з 2022 року та про можливе відтермінування обов’язкового застосування РРО/ПРРО єдинниками, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.