вгору

Затверджено форму постанови про накладення штрафу за порушення законодавства про працю

Міністерство економіки наказом від 19.05.2020 р. № 920 затвердило форму постанови про накладення штрафу за порушення законодавства про працю та зайнятість населення.

Форма затверджена, зокрема, на виконання п. 4 Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення (постанова КМУ від 17.07.2013 р. № 509).

Нагадуємо, що Постанова про накладення штрафу складається у двох примірниках за встановленою Мінекономіки формою. Один з примірників залишається в уповноваженої посадової особи, що розглядала справу, другий – надсилається протягом 3-х днів з дня складення суб’єктові господарювання або роботодавцю, стосовно якого прийнято постанову, або вручається його представникові, про що на примірнику робиться відповідна позначка, засвідчена підписом такого суб’єкта господарювання або роботодавця чи їх представника. У разі надсилання примірника постанови засобами поштового зв’язку в матеріалах справи робиться відповідна позначка.

За відсутності підстав для складення постанови про накладення штрафу уповноважена посадова особа письмово повідомляє про це суб’єкту господарювання чи роботодавцю протягом 45-денного строку від початку розгляду справи.

  •  Наказ набирає чинності з дня його опублікування. На момент написання матеріалу документ не опублікований.

Зверніть увагу! Після набрання чинності наказом втратить чинність форма Постанови про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами, затверджена наказом Мінсоцполітики від 19.08.2017 р. № 1338.

Про діючі нові критерії оцінки ступенів ризику для перевірок Держпраці та про форму попередження про відповідальність за трудові порушення читайте у Блозі бухгалтера, Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.