вгору

Затверджено порядок автоматичного зіставлення показників обігу пального

Рішенням КМУ від 12 серпня 2020 р. затверджено Порядок здійснення ДПС автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового.

Нормативним актом встановлюється порядок зіставлення у розрізі кодів УКТ ЗЕД, акцизних складів та розпорядників акцизних складів:

  • обсягів обігу та залишків пального за показниками системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі – СЕАРП та СЕ) та Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників;
  • обсягів обігу спирту етилового за показниками СЕАРП та СЕ та Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників обсягу виробленого спирту етилового.

Інформація за результатами зіставлення розміщується для платників в Електронному кабінеті платника, а для контролюючого органу формується електронний Журнал результатів зіставлення.

Відповідні результати зіставлення допоможуть платникам податку контролювати та вчасно усувати розбіжності між показниками. У свою чергу, контролюючі органи зможуть використовувати результати зіставлення при проведенні перевірок.

Про це повідомлено на Урядовому порталі.

Наразі текст Порядку не оприлюднений.

Нагадуємо, що з 01.07.2020 р. по 01.10.2020 р. зіставлення показників відбувається у тестовому режимі. Ми писали про це у матеріалі.

Про проєкт щодо введення системи автоматичного зіставлення показників пального та спирту етилового та про те, що з 01.07.2020 р. штрафи за необладнання лічильниками діють для всіх, ми інформували у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

M.E.Doc, Блог бухгалтера