вгору

Зміни до Положення про форму і зміст розрахункових документів

08.07.2021

Мінфін наказом від 08.06.2021 року № 329 затвердив зміни до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Мінфіну від 21.01. 2016 року № 13 (далі – Положення).

Про проєкт цього наказу читайте у нашому матеріалі.

Основні зміни такі:

  • ·викладено у новій редакції додаток 1 до Положення – Форма № ФКЧ-1 «Фіскальний касовий чек на товари (послуги)» та додаток 2 до Положення – Форма № ФКЧ-2 «Фіскальний касовий чек видачі коштів». Зокрема, чеки доповнено обов’язковим реквізитомцифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої (зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством) (рядок 9);
  • ·доповнено словами «/електронних розрахункових документів» додатки 3 - 6 до Положення у відмітках після слів «розрахункових документів»;
  • ·доповнено Положення новим додатком 7 – Форма № ФКЧ-5 «Фіскальний касовий чек за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі».

Цей наказ набрав чинності з 01.07.2021 року.

Водночас наказом установлено, що:

  • ·до 01 жовтня 2021 року вимоги до форми і змісту розрахункових документів в частині цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої не поширюються на розрахункові документи, що створюються РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Держреєстру РРО до дня набрання чинності цим наказом;
  • ·до 01 жовтня 2021 року РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Держреєстру РРО, за наявності технічних можливостей мають бути доопрацьовані їх виробниками (постачальниками) з метою забезпечення можливості виконання всіх вимог до форми і змісту розрахункових документів, відповідно до цього наказу.

Про зміни до електронної контрольної стрічки читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

Зверніть увагу! У ПРРО Cashalot реалізована можливість заповнення нового реквізиту в картці номенклатури та відображення даного реквізиту у фіскальному та видатковому чеках.