вгору

Знижено ставку ПДВ для операцій з реалізації квитків на спортивні заходи: законопроєкт ВРУ

ВРУ прийнято за основу законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту» від 06.01.2021 р. № 4577 (далі – законопроєкт № 4577).

Метою законопроєкту № 4577 є впровадження податкових механізмів для надання державної підтримки сфери спорту з метою створення необхідних соціально-економічних, нормативно-правових, організаційно-технічних умов та забезпечення антикризових заходів щодо підвищення життєздатності сфери фізичної культури і спорту.

Так, пропонується внести зміни до Податкового кодексу України, якими запровадити знижену ставку ПДВ у розмірі 7% для стимулювання попиту і розширення доступності суспільно важливих послуг, зокрема, до реалізації квитків на спортивні заходи всеукраїнського та міжнародного рівня, які проводяться в Україні.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з першого дня місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Про встановлення зниженої ставки для деяких видів с/г продукції та про відновлення ставки ПДВ для деяких видів с/г продукції, ми писали у наших матеріалах.

А також про особливості оподаткування ПДВ для операцій за ставкою 7% читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та нашому Telegram-каналі.