вгору

Документообіг без паперу. Встигніть запровадити ЕДО

Сьогодні тема електронного документообігу дуже актуальна. В мережі можна знайти багато матеріалів про переваги ЕДО у порівнянні із паперовим документообігом та впровадження ЕДО.

Новий Уряд з перших днів роботи запроваджує документообмін без паперу. Так, Кабмін схвалив рішення про остаточний перехід на електронний обмін документами. Зміни мають запрацювати уже з 1 жовтня 2019 року.

«Щомісяця державні органи надсилають один одному тисячі різних документів. Їх доставляють загальні та спеціалізовані поштові служби, бо це насправді тисячі документів. З 1 жовтня обмін документами відбуватиметься повністю в електронній формі. Це скоротить час на доставку і обробку кореспонденції, яка буде приходити через цифрові сервіси, а не доставлятися кур’єрами», – коментує рішення Уряду Дмитро Дубілет, Міністр КМУ.

Водночас Міністр уточнив на своїй сторінці у Фейсбук, що електронний документообмін між держорганами, який запрацює з 1 жовтня – це перший крок до повноцінної цифровізації всього документообігу. Повна діджиталізація документообігу – це задача на найближчі 1-2 роки.

Отже, з 01.10.2019 року документообмін між держорганами відбуватиметься без паперу, повністю в електронній формі.

Як бачимо, «потяг ЕДО» набуває шаленої швидкості. Держава готується повністю відмовитись від паперового документообігу. Вже у 2020 році весь документообіг може перейти в «цифру».

Це сигнал для бізнесу! Особливо звертаємо увагу тих підприємств, які ще не запровадили ЕДО! Часу залишається зовсім мало – встигніть, як то кажуть, «в останній вагон». Адже якщо держава повністю перейде на ЕДО, то і бізнесу доцільно зробити те саме.

На ринку є дуже багато інструментів для впровадження ЕДО. Наразі широко використовуються такі програмні рішення, як платформа ПТАХ, програми M.E.Doc, СОТА, FlyDoc.

Якщо у Вас виникли питання з приводу того, яке рішення обрати, то телефонуйте нам і ми Вам допоможемо – тел.: (044) 206 72 25, e-mail: [email protected].

А зараз пропонуємо вам добірку матеріалів з даної теми, щоб бути в курсі останніх новацій в ЕДО: