вгору

Підсумки тижня (з 25 по 29 березня 2019 року)

Звертаємо увагу держпідприємств! Вам потрібно перевірити особисті ключі – чи записані вони на захищених носіях. Це обов’язкова вимога законодавства.

А тепер коротко про головні новини минулого тижня.

Станом на 26.03.2019 р. ДФС оновила розділ IV плану-графіка проведення перевірок юросіб з питань правильності обчислення та сплати ПДФО, ЄСВ та ВЗ. Радимо уважно ознайомитись з оновленим планом-графіком і перевірити інформацію, яка стосується Вашого підприємства.

ФСС повідомив про можливі затримки у фінансуванні лікарняних, а також відновив проведення планових перевірок бізнесу.

З 27 березня набрали чинності Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення перевірок Держпрацею.

Мінфін висловив свою позицію щодо оподаткування компенсації витрат працівника за придбані товари для підприємства за власні кошти – така компенсація не є доходом працівника та не оподатковується ПДФО та військовим збором.

Що очікувати?

КМУ розробив проект постанови щодо удосконалення порядку моніторингу податкових накладних та розрахунків коригування, які подані на реєстрацію в ЄРПН. Пропонується внести зміни до ознак, у разі відповідності яким податкові накладні/розрахунки коригування не підлягають моніторингу.

Мінфін оприлюднив проект наказу щодо змін до форми декларації акцизного податку. Відповідно, зміниться і Порядок її подання та заповнення.

На сайті Мінсоцполітики знаходиться на обговоренні проект закону, яким, зокрема, пропонується не враховувати в розмір мінзарплати суму індексації.

Нагадуємо нашим користувачам – не забудьте перевести годинник на «літній» час!

Більше новин і корисних матеріалів ви знайдете у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.