вгору

Чи потрібна ліцензія для реалізації залишків алкоголю?

Нагадаємо, що згідно зі ст. 15 Закону України від 19.12.1995 № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР» (далі – Закон № 481) імпорт і оптова торгівля алкогольними напоями здійснюються суб’єктами господарювання всіх форм власності за наявності ліцензії на оптову торгівлю.

Нагадаємо, роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) може здійснюватися суб’єктами господарювання (у т. ч. іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності, у т. ч. їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю.

Порядок видачі ліцензій на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями визначений ст. 15 Закону № 481.

Для реалізації залишків алкогольних напоїв після закінчення терміну дії ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями суб’єктам господарювання необхідно придбавати ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями на наступний термін або ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями для реалізації алкогольної продукції кінцевому споживачу.

Про це нагадали податківці Офісу ВПП ДПС.

Про вартість ліцензії для оптової торгівлі алкоголем та тютюном та чи можна призупинити дію ліцензії, читайте у Блозі бухгалтера та в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.