вгору

Як заповнити Додаток 1 у разі наявних показників лише в одному з місяців кварталу?

Нагадаємо нашим користувачам, що з 1 квітня 2021 року подається об’єднана звітність з ПДФО та ЄСВ. Форма Податкового розрахунку об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ (далі – Розрахунок) та Порядок його заповнення (далі – Порядок), затверджені наказом Мінфін від 15.12.2020 року № 773. Більш докладніше про це ми писали тут.

Так, п. 1 розд. II Порядку визначено, що Розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період) з розбивкою по місяцях звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку протягом звітного періоду.

Порядок заповнення Додатка 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» (далі – Додаток 1) до Розрахунку визначений п. 1 розд. IV Порядку.

Про те, як заповнити Додаток 1 у М.Е.Doc, читайте у нашому матеріалі.

Додаток 1 призначений для щоквартального формування платниками ЄСВ щодо кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) у розрізі місяців звітного кварталу.

Якщо платник ЄСВ у звітному кварталі не використовує працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, - Додаток 1 за відповідний квартал не подається.

Зверніть увагу! Додаток 1 до Розрахунку не заповнюється та не подається у складі Розрахунку лише за умови відсутності показників для декларування протягом усього кварталу.

Якщо показники для декларування наявні лише в одному з місяців кварталу, то Додаток 1 подається за кожен з таких місяців, а пусті рядки прокреслюються (у разі подання документа в електронному вигляді - такі рядки не заповнюються).

Відповідне роз’яснення розміщено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 201.06.

Про те, що об’єднану звітність з ЄСВ та ПДФО з 01.01.2022 р. планують зробити помісячною, як виправити помилку після завершення строку подання Податкового розрахунку у Додатку 1, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.