вгору

Які особливості складання РК до «зайво складеної» ПН

Особливості складання розрахунків коригування до зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) «зайво складених» податкових накладних визначено Порядком заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2015р. № 1307 (далі – Порядок № 1307).

Так, п. 24 Порядку № 1307 визначено, що у разі реєстрації в ЄРПН двох і більше податкових накладних, складених на одну операцію з постачання товарів/послуг, постачальник (продавець) складає розрахунок коригування до «зайво складених» податкових накладних.

З метою такого коригування продавець (постачальник) повинен самостійно визначити, яка з кількох складених ним на одну і ту ж операцію податкових накладних є правильною, а яка (які) «зайво складеною (ними)».

При цьому один розрахунок коригування можна скласти лише до однієї «зайво складеної» податкової накладної. Якщо на одну і ту ж операцію з постачання товарів/послуг складено кілька податкових накладних, розрахунки коригування, особливості складання яких визначені у п. 24 Порядку № 1307, складаються окремо до кожної податкової накладної, яка визначена платником як «зайво складена», у тому числі і до податкових накладних, що не надаються отримувачу (покупцю).

У результаті такого коригування на одну операцію з постачання товарів/послуг в ЄРПН має залишитися одна податкова накладна. Таке коригування не може бути проведене, якщо в ЄРПН за результатами операції з постачання товарів/послуг не залишиться жодної податкової накладної.

Таке роз’яснення розміщено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 101.16.

Нагадуємо нашим користувачам, що в програмі M.E.Doc наявний модуль «Облік ПДВ», що забезпечує можливість зручної роботи з податковими накладними (ідентифікатор форми J(F)1201010), додатком 2 до неї – розрахунок коригування (J(F)1201210) та податковою декларацією з ПДВ (J(F)0200121).

Чи можливо складення РК до ПН іншою філією - читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

https://lh6.googleusercontent.com/ChOaBn-AvAAclvRH4f9kEl6akmhlMr0hoQ4iTX5boHaesBVblDzyoOEfkSEbgHg-1iAB8VS_UpOewBIN3XRnkR0UDh76SraWFyXNUai4jWS3HY42B4MI9gwB0XYaZNfTZBwcT-2S