вгору

Локальний номер: що необхідно зазначати у ф. 1-ПРРО?

Нагадаємо, що для роботи із програмним РРО (далі – ПРРО) необхідно його зареєструвати. Про те, як розпочати роботу із ПРРО від M.E.Doc читайте тут.

Для реєстрації ПРРО подається реєстраційна заява про реєстрацію ПРРО (далі – Заява) за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F1316603). Заява подається в в електронній формі засобами телекомунікацій.

Ці вимоги визначені п. 3 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 № 317 (далі - Порядок № 17).

У Заяві зазначається локальний номер ПРРО, який присвоюється такому ПРРО суб'єктом господарювання. Локальний номер ПРРО становить числовий номер, який є унікальним серед номерів, що присвоюються суб'єктом господарювання у довільному порядку ПРРО для його реєстрації та застосування у відповідній господарській одиниці.

! Локальний номер ПРРО зберігається за ПРРО до дати скасування реєстрації ПРРО.

Таким чином, у вікні «локальний номер» розділу 4 реєстраційної Заяви за ф. № 1-ПРРО зазначається унікальний числовий номер, що присвоюються суб’єктом господарювання у довільному порядку.

Про це зазначили податківці Південного міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП.

Нагадаємо, що в програмі M.E.Doc та у комплексному рішенні для бізнесу Cashalot є можливість сформувати та подати до контролюючого органу Заяву ф. 1-ПРРО.

Звертаємо увагу, що Заява ф. 1-ПРРО подається за новою формою і має новий ідентифікатор - J/F1316603 (був - 1316602).

Заповнення розділу 4 Заяви виглядає так:

реєстрація ПРРО, МЕДок, Кашалот, РРО

Про те, як почату роботу з ПРРО Cashalot та, як зареєструвати ПРРО Cashalot та подати заяву ф. 1-ПРРО у M.E.Doc, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Телеграм каналі Cashalot в ефірі.