вгору

Перевищення ФОП обсягу 1320000 грн: що далі з РРО?

25.02.2021

Нагадаємо нашим користувачам, що до 1 січня 2022 року відтерміновано обов’язкове застосування РРО/ПРРО для ФОП-єдинників 2 – 4 груп але є умова – неперевищення 220 розмірів мінімальної зарплати (1320000 грн), встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, крім тих, які провадять ризикові види діяльності. Докладніше про це ми писали у матеріалі.

Після перевищення цього ліміту при здійсненні торгівлі за готівку підприємець на єдиному податку зобов’язаний застосовувати РРО/ПРРО. Якщо продовжувати здійснювати торгівельну діяльність у безготівковій формі, то РРО/ПРРО можна не реєструвати.

Крім того, слід пам’ятати, що обов’язок застосування РРО у випадку перевищення зазначеного ліміту продовжується в будь-яких наступних періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Нагадаємо, що у 2021 році, незалежно від обсягів, ФОП застосовує РРО, якщо здійснює реалізацію технічно складних побутових товарів, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я, реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів (п. 61 підрозд. 10 розд. ХХ «Інші перехідні положення» ПКУ).

Про це зазначили податківці ДПС у Львівській області.

Звертаємо увагу, що застосовувати ПРРО можна не напружуючись. M.E.Doc пропонує чудову альтернативу класичним РРО - комплексне програмне рішення Cashalot, що підходить кожному: від торговельних точок до великих виробників. Докладніше - у матеріалі.

Про те, хто повинен застосовувати РРО/ПРРО читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.