вгору

Підсумки тижня з 01 по 05 березня 2021 року

Любі жінки! Вітаємо Вас зі святом 8 Березня! Бажаємо Вам весняного настрою, яскравих емоцій, щастя, радості та успіхів у вашому житті!

8 березня, Медок

А тепер – коротко про головні новини.

Цей тиждень буде коротшим на один день, оскільки свято 8 Березня (понеділок) є офіційним неробочим святковим днем.

Нагадаємо, що з 24.02.2021 року Україна повернулася до адаптивного карантину. З 03.03.2021 червоний рівень епідемічної небезпеки діє в трьох областях: Івано-Франківській, Чернівецькій та Житомирській.

НБУ підвищив облікову ставку з 05.03.2021 року до 6,5%.

Мінфін оновив форму повідомлення про укладання форвардного, ф’ючерсного контракту. Нова форма повідомлення про укладання форвардного, ф’ючерсного контракту (ідентифікатор форми J0147703) доступна у програмі M.E.Doc.

Наші фахівці підготували для вас корисні матеріали, які стосуються новацій у формах податкових та акцизних накладних на пальне та на спирт етиловий, а також інших акцизних документів, які подаються з 01.03.2021 року.

Звертаємо увагу, що найближчим часом планується вийти оновлення програми (11.02.033), у якому буде додано нова форма податкової накладної (версія 12). Нагадаємо, зміни стосуються застосування ставки ПДВ у розмірі 14% до операцій з постачання окремих видів с/г продукції та у розмірі 7% до операцій з постачання послуг у сферах культури, туризму та сектору креативних індустрій.

ДПС надала роз’яснення про особливості реєстрації другого примірника акцизних накладних, перший примірник яких було зареєстровано до 28.02.2021 року, та про особливості складання акцизної накладної на облікову різницю.

Також податківці повідомили, що для платників ПДВ буде забезпечено можливість реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних, складених за операціями з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції, зокрема, в період з 01.03.2021 року по дату впровадження нової форми вказаних документів.

Більше новин і корисних матеріалів – у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.