вгору

Підсумки тижня з 01 по 05 листопада 2021 року

Нагадаємо нашим читачам, що Київ та 15 областей України станом на 05.11.2021 року знаходяться у «червоній» зоні карантину. Які обмеження встановлені для бізнесу та громадян дивіться тут та тут.

Держпраці з 03.11.2021 року розширено повноваження щодо здійснення державного гірничого нагляду, а також дозволено надсилати роботодавцям подання про невідповідність окремих посадових осіб займаній посаді.

Крім того, Держпраці повідомила, що з 08.11.2021 року працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не щепляться проти COVID-19, будуть відсторонені від роботи без збереження зарплати. Водночас Держпраці визнає, що чинним законодавством про працю не передбачена така підстава для звільнення як відсутність у працівника щеплення від COVID-19 та рекомендує звертатись до суду у разі порушення прав громадян.

Мінекономіки затвердило зміни до національного класифікатора професій ДК 003:2010. Принциповими новаціями є включення освітньої кваліфікації за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти до розділу «Професіонали».

НКЦПФР повідомила про подання суб’єктами звітування проміжної фінансової та консолідованої фінансової звітності за 9 місяців 2021 року, складеної на основі Таксономії UA XBRL МСФЗ 2020.

Держстат скасував форми первинних документів з обліку МШП, сировини, будівельних машин та матеріалів.

Також Держстат оприлюднив зміни у поданні форм державних статистичних спостережень до органів державної статистики на 2022 рік.

Наші експерти розвіяли основні міфи, які стосуються використання РРО/ПРРО. Дізнайтесь про особливості застосування РРО та ПРРО від реєстрації до скасування реєстрації.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.