вгору

Підсумки тижня з 09 по 12 березня 2021 року

МОЗ оприлюднило на своєму сайті показники для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19 станом на 10.03.2021 року. У червоній зоні залишаються чотири області: Житомирська, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Інші області – в жовтій та помаранчевій зонах. Місто Київ – у помаранчевій зоні.

Об’єднана звітність з ПДФО та ЄСВ може стати щомісячною. Відповідний законопроєкт розроблено ПФУ для обговорення. Нагадаємо, що зараз діє квартальний звітний період для подання нової звітності. Перший раз її потрібно подати за І квартал 2021 року. З яких розділів складається об’єднана звітність з ПДФО та ЄСВ та які особливості їх заповнення – читайте у нашому матеріалі.

Нацбанк оприлюднив орієнтовний план-графік впровадження Системи фінансової звітності.

Зверніть увагу: податківці повідомили, що з 01.03.2021 року відкрито рахунки за надходженнями до місцевих бюджетів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя для сплати боргів з місцевих податків та зборів, що виникли до дати початку тимчасової окупації.

Крім того, ДПС тимчасово призупинені фактичні перевірки щодо зберігання пального для власних потреб фермерів.

З 20.03.2021 р. ДПС буде надсилати податкові повідомлення-рішення за новими правилами та новими формами. Зокрема, збільшилась кількість форм ППР (було 14, стало 30).

В найближчих оновленнях програми планується вихід нової форми податкової накладної (версія 12). Нагадаємо, зміни стосуються застосування ставки ПДВ у розмірі 14% до операцій з постачання окремих видів с/г продукції та у розмірі 7% до операцій з постачання послуг у сферах культури, туризму та сектору креативних індустрій.

Також читайте у Блозі бухгалтера розяснення на важливі теми щодо:

Більше новин і корисних матеріалів – у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.