вгору

Підсумки тижня з 1 по 5 серпня 2022 року

Не дивлячись на воєнний стан, змін у законодавстві в цей період дуже багато. Наші експерти кожен день відслідковують всі зміни у законодавстві, які стосуються підприємств та ФОПів, і повідомляють про ці зміни Вам, шановні наші читачі.

Найголовніші новини минулого тижня такі.

НБУ з 29.07.2022 року посилив вимоги щодо організації торгівлі готівковою валютою. Зміни стосуються небанківських фінансових установ та операторів поштового зв'язку, які здійснюють торгівлю валютними цінностями в готівковій формі (обмін валют).

Також НБУ розробив порядок відкриття та закриття платіжних рахунків користувачів. Регулятор установив обов’язок для надавачів платіжних послуг, банків та клієнтів.

Мінфін вніс зміни до форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого ЄСВ. Нову форму потрібно буде подавати за ІV квартал 2022 року, якщо не буде інших роз’яснень ДПС.

Кабмін постановою від 26.07.2022 р. № 835 вніс зміни до Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту.

Мінекономіки надало коментар до змін, прийнятих Законом України від 01.07.2022 року № 2352-ІX. Зокрема, в роз’ясненні Мінекономіки зауважили, що роботодавці повинні виплачувати середній заробіток добровольцям територіальної оборони.

Федерація профспілок України роз’яснила особливості нового виду відпусток за свій рахунок для працівників, які виїхали за кордон або набули статусу внутрішньо переміщеної особи.

ДПСУ оновив Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій.

Про нові корисні доробки, які були зроблені в липні 2022 року у M.E.Doc, читайте у нашому Дайджесті.

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.