вгору

Підсумки тижня з 12 по 16 вересня 2022 року

Уряд схвалив проект Закону про Державний бюджет України на 2023 рік. В проекті бюджету збережено рівень соціальних стандартів: мінімальна зарплата з 01 січня 2023 року становитиме 6700 грн на місяць, а прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць - 2589 грн.

У ВРУ зареєстровано законопроект від 12.09.2022 № 8017, яким планують внести зміни щодо оплати лікарняних.

Також у ВРУ зареєстровано законопроект від 13.09.2022 № 8029, яким пропонують дозволити чоловікам виїзд за кордон на умовах гарантованої підтримки ЗСУ.

На сайті Федерації профспілок України оприлюднено проект наказу МОЗ, Мінсоцполітики, Фонду соцстраху «Про внесення змін до Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності», яким планують внести зміни щодо виправлення листка непрацездатності в умовах воєнного стану.

Мінфін підготував чергові зміни до Методрекомендацій з бухобліку. Проект наказу підготовлено з метою приведення у відповідність Методрекомендацій з бухобліку до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку та інших нормативно-правових актів з бухобліку.

Мінекономіки повідомило, що, крім добровольців територіальної оборони, є ще одна категорія мобілізованих працівників, за якими зберігається середній заробіток. Це – педагогічні та науково-педагогічні працівники.

Податківці нагадали, що у разі неможливості виконання податкового обов'язку, платнику податків потрібно подати не пізніше 30 вересня 2022 року заяву про відсутність такої можливості разом з вичерпним переліком документів.

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.